De loterij winnen

Welke loterij is het meest interessant?

Iedereen heeft er wel eens over gedroomd: de loterij winnen. In gedachte is de jackpot al uitgegeven aan een nieuw huis, een sportauto en een reis naar een verre vakantiebestemming. De loten zijn gekocht en niets lijkt een onbezorgd leven verder nog in de weg te staan. Of toch niet? Helaas, er dingen diverse andere mensen mee naar de jackpot.

De loterij met de beste winkansen

De winkans, de kans op het winnen van een geldprijs, is niet bij iedere loterij hetzelfde. Bij de ene loterij valt men statistisch gezien vaker in de prijzen dan bij andere loterijen. De winkans hoort een belangrijke rol te spelen bij de daadwerkelijke keuze om aan een bepaalde loterij deel te nemen. De BankGiro Loterij is de loterij met de hoogste winkans. Van iedere 3 loten valt er 1 lot in de prijzen. Bij deze loterij is de kans om een geldprijs te winnen het grootste.

De Nationale Postcode Loterij heeft een winkans van 1 op 3,6. Dat betekent dat bij iedere 36 loten er 10 loten in de prijzen vallen. Veel mensen nemen deel aan deze loterij, wat hoogstwaarschijnlijk wordt veroorzaakt door het feit dat de postcode fungeert als lotnummer. Om niet bekaaid in de buurt achter te blijven, kiezen veel mensen ervoor om met minimaal 1 lot mee te spelen in deze loterij.

De loterij met de hoogste waardering

De winkans is niet de enige factor die een rol speelt bij de aantrekkelijkheid van een loterij. De prijs van een lot, het aantal trekkingen en de gesponsorde goede doelen kunnen een minstens net zo belangrijke rol spelen. De Lotto heeft een winkans van 1 op 5,7, maar wordt desondanks door de spelers als beste beoordeeld. De winkansen loterijen is blijkbaar niet de allesbepalende factor!

© BigBossMedia.nl | Alle Rechten Voorbehouden | Homepage | Linkpartners | Contact